Hvordan bruker jeg github?

Først må du finne prosjektet du er ute etter. Gå til www.github.com og finn søkefeltet oppe til høyre. I dette tilfelle bruker vi Request Network. Skriv RequestNetwork (I dette tilfellet virket det det ikke med mellomrom, men det varierer fra prosjekt til prosjekt) og trykk enter. Så trykker du på users på vestre side, for så å velge Request network.

Søk på prosjektet/bedriften

Søk på prosjektet/bedriften

Trykk på users

Trykk på users

Trykk på brukeren.

Trykk på brukeren.

Etter du har kommet inn på siden deres kan du se flere prosjekter. Noen kommer til å bli brukt og noen har vært brukt tidligere og ligger der kun for å vise åpenhet. Her er det litt opp til deg hvor mye du vil undersøke, men for å være effektive velger vi å ta det prosjektet som har mest "stjerner" (i dette tilfellet requestNetwork). På denne siden finner du noe som ligner litt på hvordan mapper fungerer på din datamaskin. Men det treger du ikke å se igjennom. Det som viser viktig informasjon her er "contributors" og "commits"

github4.png

Contributors viser hvor mye kode som blir lagt til, redigert og hvilken brukere som gjør det. Det du ser etter her er rett og slett om det blir gjort noe, og hvem som gjør arbeidet. Men husk at en bruker en ikke alltid bare er en person.

github4.png

Commits viser hvem som redigerer på ett prosjekt. Det du leter etter her er korte setninger på hva de har gjort. Du kan også trykke på de for å se hva de har fjernet og lagt til. Ett uprofesjonelt prosjekt har gjerne bare en lang liste som bare sier FIX. Når utviklere gjør dette blir det vanskelig for nye ansatte å fortsette på prosjektet.