Lommebøker til kryptovaluta

 

Hva er en lommebok

All kryptovaluta er lagret på forskjellige adresser på blokkjeden. Hver adresse har sin egen unike nøkkel, og for å sikre denne nøkkelen har utviklere lagt noe de kaller lommebøker. Lommebøker er egentlig bare ett program som krypterer og passordbeskytter din nøkkel til din adresse. Noen lommebøker har også muligheter for å bytte valuta, se hvor mye du har i NOK og andre praktiske løsninger. 

 

Lommebøker og sikkerhet

Etter du har kjøpt kryptovaluta er det lurt å lagre de på en egen adresse, også kalt lommebok. Om du lar kryptovalutaen din ligge på en kryptobørs så risikerer du at den blir hacket og at du mister dine penger. Å hacke en stor kryptobørs med milliarder i verdi er mye mer attraktivt enn å stjele fra en lommebok med en mye mindre sum penger på. Anbefalninger på lommebøker til kryptovaluta er:

Bruker du noen av disse linkene så støtter du denne nettsiden. Noen av linkene gir også rabatter til deg etter du har lagd en bruker eller oppfylt visse kriterier. Takk for støtten!

Hardware wallets

Hardware wallets er lommebøker der du har nøkkelen lagret på en minnepenn. Dette er genialt, for da er det ingen som kan få tilgang til nøkkelen med unntak av akkuratt når du kobler den til din datamaskin om den er utsatt for virus.

  • Ledger Nano S - The secure hardware wallet
  • Trezor wallet

Software wallets

  • Exodus er en veldig lettvint wallet å bruke på din datamaskin. Men husk å beskytt datamaskinen din med ett ekstra passord for å være sikker. Her har du mulighet for å lagre mange forskjellige kryptovalutaer, selv om de opererer på forskjellige blokkjeder. Du kan også se dine verdier i NOK.
  • TrustWallet er en lommebok for mobil som fungerer for ethereum.
  • Airbitz er en lommebok for mobil som fungerer for bitcoin.
  • En papirlommebok er to adresser du kan skrive på ett papir eller lagre på noe annen form. Om du er skikkelig kreativ, kan dette være den tryggeste og billigste måten å lagre din kryptovaluta på.

Alle lommebøkene er passordbeskyttet og sikre. Problemet med de som er på datamaskin og mobil er at noen kan overvåke deg, enten fysisk eller over internett. Så vær forsiktig med bruk av wallet på offentlige steder. Er du flink å rote vekk din mobil så er det ikke anbefalet å ha en lommebok på den.

Hvordan du overfører fra en forhandler til lommebok og fra lommebok til børs kan du se her.

Papirlommebok

Hvordan en papirlommebok kan se ut. Laget av reddit brukeren: " Dwaas_Bjaas "

Hvordan en papirlommebok kan se ut. Laget av reddit brukeren: "Dwaas_Bjaas"

En papirlommebok er en form for lommebok der du kan lagre kryptovaluta. En kan gå til flere nettsider som genererer en papir lommebok til deg. Her går du igjennom en prosess for så å bli tildelt en offentlig adresse og en privat adresse. Den offentlige adressen er adressen folk bruker til å sende kryptovaluta til deg, og den private bruker du til å sende kryptovaluta til andre. Grunnen til at det kalles papirlommebok, er fordi mange velger å skrive ned adressene på papir, for så å gjemme papiret. Men du kan selvfølgelig bestemme selv hvor du vil at dine adresser skal bli lagret.

For å lage en papirlommebok bruker du:

Husk at om du mister din papirlommebok så er det umulig for deg å få dine kryptovaluta tilbake.