Investere i kryptovaluta.

Husk å tenke

Vi har alle hørt historier om mennesker som har tjent eller tapt utrolige summer på kryptovaluta. Mange er heldige, da de har tatt en risiko og fått profitt av det, andre har gjort det samme og vært uheldig. Igjennom denne guiden skal du lære deg å få mer profitt enn tap. Men husk at dette ikke er finansiell rådgivning, du er selv ansvarlig for de valgene du tar ut fra det du har lest på KryptoNord.

BTC/USDT kurs på Binance.

BTC/USDT kurs på Binance.

Strategier

Hold

Å holde i kryptosamfunnet (eller HODL "Hold On for Dear Life") er den vanligste strategien. Om du vil være passiv, er dette den beste strategien. Mange blir følelsesmessig opphengt i kryptovalutaen de kjøper, og begynner å gjør tabber. For å forhindre dette begynner de å holde.

For å være en effektiv holder, må du se på prosjekter sin fundasjon. Det betyr, at du leser deg opp på prosjektet, teamet bak, arbeidet de har gjort så langt, og fremtidig potensiale. Om du liker det du ser, investerer du i prosjektet.

Det du leter etter, er et helhetlig prosjekt der teamet har tatt for seg alt som burde bli tatt for seg. Altså utvikling, samfunns kommunikasjon, oppdateringer, økonomi og markedsføring. Om de ikke er flink på alle, betyr det at lederen, eller hele teamet ikke har erfaring med å lage noe selv fra før av. Det betyr ikke at prosjektet ikke kan bli en suksess, men det betyr at de er nybegynnere, eller ikke bryr seg.

Husk at markedsføring ikke er det samme som utvikling. Noen prosjekter bruker mye tid på markedsføring, for å øke prisen på sin kryptovaluta. Disse er lurt å unngå, da prisen er kunstig.

Langsiktig kjøp og salg

De som tjener mest på kryptovaluta, følger mye med og handler lite. Kryptomarkedet går selvfølgelig mye raskere enn aksjemarkedet, da det er mye adopsjon og ideer som blir prøvd. Kryptovaluta er i en tidelig fase, og ny teknologi blir stadig lagd. Derfor er det viktig å følge med, slik at du får solgt før nye prosjekter overgår de du har investert i. Det er jo selvfølgelig ikke alltid realistisk, men det kan skje.

Langsiktigere investorer ser på prosjekter sin "roadmap" (utviklingsplan). De prøver å fastsette når det er best å selge valutaen, for så å sette gevinstene inn i ett annet prosjekt de vil investere i. Denne måten om gjort riktig, overgår vanligvis kryptovalutaens økning i markedskapital.

Penger

Penger

Det finnes noen nyhetsbrev, med private facebook grupper som (i følge grunnleggerene) gir tips som vanligvis har gitt gunstige resultat. Det hender og at disse nyhetsbrevene blir så populære at når de først anbefaler en kryptovaluta, så kan den stige med 10-20%.

Daytrading

Daytradere er de som kan bruke en hel arbeidsdag på å kjøpe og selge kryptovaluta. Normalt sett gjør de dette, for de syntes det er gøy. Her handler det mye om psykologi, og teknisk analyse. Gode daytradere, kan tjene mye så lenge de holder hodet over vann.

Ulemper med daytrading er at du er nødt til å bruke mye tid på det, og at hendelser som ikke følger teknisk analyse, kan ødelegge flere dager med handel. Ett eksempel på dette, kan være en daytrader som har fulgt kruven til en kryptovaluta hele veien opp, kan tape all gevinst da at en annen investor selger store summer av den kryptovalutaen med en gang. Da vil daytraderen tape sin investering, som kan ha vært opparbeidet over flere dager.

Vil du være en daytrader, er det lurt å lese og forstå noen bøker om teknisk analyse og psykologi innen trading. Disse er vanligvis for aksjehandel, men det gjør ingenting når det kommer til daytrading.

Gode tips:

Følg med på kryptosamfunnet

Å følge med på hva andre sider om kryptovaluta kan predikere en kurs. Det største kryptosamfunnet er garantert på Reddit, som er verdens største Forum. Men du kan også bli med i facebook grupper som "Kryptovaluta Norge". Det er viktig at du ikke hører på hver enkel person, men fanger folkemengdens mening. Dette vil reflektere i kryptovalutaens børs nå, og over tid.

Ikke overreager

Det er lett å si at en ikke burde overreagere, men det er ikke alltid like lett å gjøre. Det er vanlig for kryptomarkedet å variere med runt 20%, i perioder. Noen ganger kan markedet synke med så mye som 50%. Om du følger med på nyheter, så har kryptomarkedet hatt over 100 "krasj". Men det er naturlig for valuta å variere slik, uten noe sentral enhet som styrer det. Nyheter overdriver også, for å få flere klikk. Forskning viser at det ikke er de mest intelligente som tjener på verdipapir handel. De som tjener mest er de som er stødig uansett hva de føler.

Ikke "HOLD"

Ofte når du investerer i kryptovaluta, kan verdiene synke og stige drastisk over korte perioder. Det er ikke gøy å sjekke portifolioen, når en eier kryptovaluta som kun synker i verdi. Derfor er det viktig å sette et "Stop-Limit" på din investering, slik at du selger kryptovalutaen automatisk når den når en viss verdi. Så kan du kjøpe når verdien er nær bunn, slik at du får flere mynter. Det handler om å ikke være med på nedturer, men å være med på oppturer så mye som mulig.

Ikke følg med på dagens kurs

Kryptovaluta er veldig spekulativt. Derfor er det sjeldent at krusen til en kryptovaluta, gir mening over en dag. Kryptovaluta endrer ofte kurs når utviklerene kommer med en oppdatering. Ellers er kursen seg etter spekulasjoner.

Invester før nyhetene

I noen perioder er det mye nyheter om kryptovaluta, der de fleste store nyhetssidene publiserer positiv informasjon. Eier du kryptovaluta før disse periodene, kan du se en sterk økning i din portefolio. Du vet at du er før nyhetene, om det ikke er noen nyheter nå.

Diversifiser

"Dont keep all your eggs in one basket". Det er ikke lurt å eie kun en kryptovaluta, da mangen av de feiler. Det er lurt å investere i mange forskjellige, slik at du minimerer risiko, og fortsatt har god mulighet for gevinst.

Bruk en kryptovørs, ikke en forhandler

Kryptobørser har mindre transaksjonskostnader, og vil derfor være mer gunstig i lengden. Den letteste kryptobørsen, er binance. De har en egen klient, slik at du ikke trenger å investere fra din egen nettleser, og transaksjonskostnader er på 0.05%.

Følg med på dybden

Dybden, ofte kalt "depth" på kryptobørser, viser hva ordre folk har lagt inn. Bruker du denne er det lettere å forstå hvor en bunn eller en topp eventuelt er. Men husk at en kan sette ordre og trekke seg fra dem. Dette er en metode noen store investorer bruker for å øke prisen. Når de setter en stor buy ordre, legger andre merke til det, og begynner å kjøpe valutaen, og dermed vil prisen øke.

Ikke kjøp noe, før du stoler på prosjektet

Det er utrolig mange kryptovaluta prosjekter, og mange av de er svindel, eller prosjekter som garantert ikke vil bli fullført. Noen prosjekter kan være startet av studenter, som ikke aner hvor mye arbeid som ligger forran dem. Andre kan være svindlere som kun er ute etter penger.

Lær deg hvordan du betaler skatt

Når du kjøper kryptovaluta, og får gevinst på du betale skatt på gevinsten. Betaler du ikke skatt, vil staten tvinge deg til å betale skatt. Skattesatsen på kryptovaluta gevinst i 2018 er 23%. Du kan se hvordan en bataler skatt på Kjøp kryptovaluta

Planlegg kjøp og salg

Det er lett å kjøpe og selge kryptovaluta flere ganger daglig. Selv om det er lave transaksjonskostnader, er det lurt å tenke på hele bildet. Om du ikke er flink å daytrade, som de fleste ikke er, så er det bedre å tenke langsiktig, slik at du unngår ekstra transaksjonskostnader og eventuelle tap.

Selg gradvis

Når en kjøper kryptovaluta, og den stiger i verdi, er det lurt å selge gradvis, slik at en ikke følger trenden til en går i tap. Dette er en metode professionelle kryptotadere bruker, slik at de ikke fokuserer på kursen, men på profitt.

Tolmodighet

Selv om kryptovaluta markedet har store svingninger og raske reaksjoner, betyr ikke det at du skal se profitt dagen etter du har investert i en valuta. Når du har undersøkt og bestemt deg for å investere i en valuta, tar det gjerne 6 måneder eller lengre før en ser reslutat.

monk.jpg

Kryptobørser

For å få størst mulig gevinst på handel er det lurt å bruke en god kryptobørs. De beste børsene finner du på kjøp kryptovaluta siden. Den letteste og raskeste kryptobørsen per 11.03.2018 er Binance.