Kryptovaluta kurser, informasjon, nettside og Whitepaper.

Trykk på valutaen for mer informasjon, samt link til whitepaper og nettside.

Bitcoin logo

Bitcoin er valutaen som startet alt, og har allerede en historie på 10 år. Den blir sett på som en måte å lagre verdier på, da transaksjoner er blitt alt for dyre i det siste. Ett nytt prosjekt som fungerer på bitcoin nettverket er noe som heter lightning network. Dette prosjektet prøver å løse transaksjonstiden og kostnaddene som bitcoin har akkuratt nå.

Whitepaper

Nettside

Ethereum Logo

Ethereum er garantert det største kryptovaluta prosjektet ute nå. Det kan brukes til alt fra å overføre verdi til å bygge autonome bedrifter. På ethereums platform kan du utvikle din egen kryptovaluta og dine egne apper. Denne platformen implementere smart kontrakter tidelig, og platformen blir stadig bygget på av mange utvliklere. Om du leter etter en representant for kryptovaluta så finner du mest sannsynlig Vitalik Buterin, grunnleggeren av Ethereum.

Whitepaper

Nettside

Ripple logo

Ripple vil forenkle prosessen med å overføre penger via banker. Ideen er at banker skal overføre valuta til en ripple server, som konverterer pengene til en kryptovaluta (Er ikke sikkert de vil bruke XRP til dette). For så å sende kryptovalutaene til den banken som skal ta i mot pengene. Derfra vil banken konvertere kryptovalutaen til fiat valuta igjen.

Whitepaper

Nettside

Bitcoin Cash Logo

Bitcoin cash er en fork av bitcoin. Forskjellen på de to er at bitcoin cash har økt størrelsene på sine blokker, slik at de har plass til flere transaksjoner per blokk. Det fører til lavere transaksjonskostnader.

Nettside

Cardano Logo

Cardano er en Japansk valuta. Den har aldri hatt noe konkret mål om hva den skal gjøre, men teamet bak utforsker alle mulige måter å bruke blokkjeden og kryptovaluta på.

Whitepaper

Nettside

Litecoin Logo

Om bitcoin er gull så er litecoin sølv. Litecoin har flere kroner (nesten 55 millioner) enn bitcoin (runst 16 millioner) og har større blokker. Det skal og være lettere å være en miner på litecoin sin blockchain for å forhindre at kun de rike har råd til å være med å mine.

Nettside

Stellar Logo

Stellar er en fork av ripple i 2014. Men har utviklet seg vekk fra ripples koder til nå. Det er filosofiske forskjeller imellom stellar og ripple. Stellar er ute etter å inkludere deler av verden som ikke har banker, og ripple er ute etter å effektivisere banksystemet.

Whitepaper

Nettside

Neo logo

NEO blir ofte sett på som Kina's ethereum.

Whitepaper

Nettside

(om siden er på kinesisk så kan du velge engelsk helt nede til venste)

EOS logo

EOS er en valuta veldig lik ethereum. Platformen er enda ikke utgitt, men mange tror den har stort potensiale. Denne valutaen skal bruke proof of stake istedenfor proof of work. (Se alternative blokkjeder)

Whitepaper

Nettside

NEM logo

NEM er en platform lik ethereum med noen innovative løsninger. NEM fokuserer på bedrifer og åpenhet for å være og forbli legitim.

Whitepaper

Whitepaper 2

Nettside

For flere kurser gå til CoinMarketCap