Hvordan kjøpe hvilken som helst kryptovaluta

Hvordan kjøpe hvilken som helst kryptovaluta

Å kjøpe kryptovaluta er ikke alltid like lett, da kun de mest populære kryptovalutaene blir akseptert av forhandlere. Populære kryptovaluta er ofte mer stabile, og har vært utviklet i en lengre periode. Forutsigbarheten gjør at forhandlere velger disse over små valuta. Mindre kjente kryptovaluta er mer ustabile, har høyere risiko men kan også ha høyere gevinst.

Hos forhandlere får du kjøpt kryptovaluta for vanlig valuta. Kryptobørser bytter en kryptovaluta til en annen. For å få tak i de fleste kryptovalutaene, må en først kjøpe en populær kryptovaluta hos en forhandler, for så å bytte den på en kryptobørs.

Bruker du disse linkene, støtter du denne nettsiden. Noen av linkene gir også rabatter til deg etter du har lagd en bruker eller oppfylt visse kriterier. Takk for støtten!

Coinbase

vi bruker coinbase for å få tak i en populær kryptovaluta. Her kan vi kjøpe Bitcoin, Bitcoin cash, Ethereum og Litecoin. I dette tilfellet velger jeg ethereum siden den har flest utviklere, dette vil gi minst risiko over en lengre periode.

Det første en må gjøre er å lage en bruker, du kan trykke her for å registrere deg. Fyll inn navn, epost og passord. Det er viktig at du har ett sikkert passord og bruker riktig email, da du vil bruke coinbase til kjøp av kryptovaluta og bankoverføringer. Etter du har trykt sign up, må du verifisere emailen din.

Grunnen til at de trenger ditt telefon nummer er for å sikre din bruker med to passord, ett du lager og ett du får på sms hver gang du logger på. Løsningen er lik BankID.

Når du kommer inn på din bruker, er det to ting du må gjøre. Først må du identifisere deg med førerkort eller passport. Dette er fordi regulasjoner i USA krever at forhandlere har en database, som viser hvem som kjøper og selger kryptovaluta. Å registrere din ID kan ta fra noen minutt til flere dager, det er avhengig av hvor stor pågang coinbase har der og da. Det er lurt å registrere seg i perioder med lite nyheter om kryptovaluta.

Å verifisere din identitet kan ta noen minutt til noen dager.

Å verifisere din identitet kan ta noen minutt til noen dager.

Når du har registrert din id, kan du registrere bankkort eller gjøre en bankoverføring. Vil du betale med visa, så tar overføringene veldig liten tid. Bruker du bankoverføring, kan det ta flere uker. Fordelen med bankoverføring, er at du kan overføre mye mer.

For å kjøpe ethereum trykker du på buy/sell, velger ethereum, velger betalingsmetode og skriver inn hvor mye du vil kjøpe. Deretter trykker du på buy ethereum og følger instruksene.

Slik ser menyen ut når du kjøper ethereum.

Slik ser menyen ut når du kjøper ethereum.

Overføre til lommebok

Etter å ha kjøpt ethereum, må vi overføre det til egen lommebok. Vi bruker exodus (Trykk her for å laste ned), da den også er veldig brukervennlig. Når du lager deg en bruker, må du skrive ned 12 ord, disse kan bli brukt til å gjennopprette lommeboken senere om du har mistet lommeboken på noen måte. Du får også en epost med en link på. Denne linken kan også bli brukt til gjennoppretting. Det anbefales å lagre linken og slette eposten, slik at ingen kan få tilgang til lommeboken din via din epost. Husk at du er den eneste som har ansvar for din kryptovaluta, om noen stjeler de, er det ingenting du kan gjøre.

Når du har opprettet en lommebok med Exodus, åpner du programmet. Herfra trykker du på wallet, Ethereum og recieve. Her får du oppgitt en adresse, som du må kopiere til coinbase. På coinbase trykker du på accounts, går ned til ethereum seksjonen og trykker send. Her kopierer du inn adressen du fikk fra exodus, og velger hvor mye du vil sende.

Slik ser exodus ut når du trykker wallet og ethereum.

Slik ser exodus ut når du trykker wallet og ethereum.

Når du har motatt kryptovalutaen på exodus, er nå kryptovalutaen under din egen adresse. Det går ikke an å sende kryptovaluta fra en forhandler til en kryptobørs, da kryptobørsen vil motta kryptovaluta fra lommeboken til forhandleren og derfor tro at det er forhandleren som sender valutaen. Derfor må du først overføre til egen lommebok, for så å sende til en børs.

Hvor blir kryptovalutaen solgt

I dette tilfellet er jeg ute etter å kjøpe REQ, for å finne hvor den kryptovalutaen blir solgt, går vi til CoinMarketCap. Her søker vi på REQ eller request network, og velger valutaen. Deretter trykker du på Markets, hvor du kan se alle børsene som selger REQ mynter. Binance er den største børsen som selger REQ, og derfor velger jeg å bruke den.

De ti største platformene REQ blir solgt på.

De ti største platformene REQ blir solgt på.

Det kan hende at din mynt ikke blir solgt på binance, da må du bruke en annen børs. Om du trenger veiledning til den børsen, kan du sende en email på bunnen av nettsiden.

Binance

Binance er nå den største kryptobørsen. Fordelen med dette er det er vanskelig for andre å manipulere priser, og en får ett realistisk bilde over kryptovaluta kurser. Transaksjonskostnadene er på 0.05%. Binance har også eget program til Windows (last ned) og Mac (last ned) , og egen app til Android og Iphone. Du kan trykker her for å registrere deg på binance. Binance bruker også samme måte å logge inn på some coinbase og BankID.

For å legge inn din kryptovaluta på binance, må du overføre fra din lommebok. Først må du finne frem adressen du skal sende til, som ligger på deposits seksjonen på binance. I eksempelet brukes windows klienten til dette. Etter du er logget på, trykker du deposits og velger ethereum.

Finn adressen du skal sende til under deposits på binance.

Finn adressen du skal sende til under deposits på binance.

På exodus trykker du wallet, ethereum, send og kopierer du over adressen fra binance. Etter du trykker send, kan det ta noen minutt til en time før de blir registrert på binance.

Kopier adressen inn i exodus og velg hvor mye du vil sende.

Kopier adressen inn i exodus og velg hvor mye du vil sende.

Når du har fått de på Binance, går du til "Exchange". Her trykker du på ETH, søker REQ og velger valutaen. Nede til høyre finner du en meny der du har noen valg. Om du velger limit, kjøper du for den prisen du velger. Velger du Market kjøper du for markedspris, og velger du stop limit, kjøper du til en bestemt pris og selger ved ett gitt tap/gevinst som du velger. Stop-limit blir brukt om du vil kjøpe noe til en viss pris, uten å trenge å bekymre seg om den synker mer i verdi. Synker den mer, vil den selge automatisk til den verdien du valgte i stop limit.

Finn din kryptovaluta

Finn din kryptovaluta

Velg hvordan du vil kjøpe

Velg hvordan du vil kjøpe

I dette tilfellet velger jeg å bruke limit. Jeg setter limit litt under markedsverdien i håp om at svingnnger vil føre til at jeg får REQ litt billigere enn det den er verdt nå.

Nå eier jeg REQ mynter. Om jeg vil flytte de til egen lommebok, kan jeg gjøre det via withdrawal seksjonen under deposits.

Del gjerne guiden dersom du syntes guiden var nyttig!

Hvem er grunnleggeren av Bitcoin

Grunnleggeren av Bitcoin: Satoshi Nakamoto

Uten å noen gang ha blitt identifisert av offentligheten, kan skaperen av bitcoin ha blitt en dollarmilliardær. Det har vært mye spekulasjon rundt hvem dette er, og flere har kommet frem og sagt at de er skaperen av Bitcoin.

Personen eller Identiteten som skapte Bitcoin protokollen var Satoshi Nakamoto. Om dette er ett ekte navn eller om det kun er en person, er det ingen som vet. I følge profilen hans hos P2P Fundation var han født 5 april 1975 i Japan.

Å gjemme seg bak teknologi.

Å gjemme seg bak teknologi.

I følge Nakamoto begynte han på prosjektet i 2007 1 . I oktober 2008 delte han whitepaperet: "Bitcoin: a peer-2-peer electronic cash system" Og tre måneder senere, lanserte han klienten som andre kunne bruke til å lagre og mine bitcoins. Han fortsatte å utvikle protokollen, helt frem til midten av 2010 da han ga over kontroll av prosjektet til Gavin Andersen. All informasjon som stammer fra identiteten Satoshi Nakamoto kom i denne perioden.

Karakter

Satoshi Nakamoto skrev perfekt engelsk, og brukte engelsk til å forklare sin programmering istedenfor Japansk. Han brukte også utrykk som "bloody hard", noe som kan indikere at han hadde tilbrakt mye tid i samveldet, og at han ikke lenger er eller var Japansk. Det viste seg at han hadde sendt veldig få meldinger imellom 05:00 og 11:00 britisk tid (som er 14:00 til 20:00 japansk tid), som indikerer at han ikke bodde i Japan. 2

 

Mulige Identiteter

Dorian Nakamoto

Dorian Nakamoto, en inbygger i California ble identifisert av en journalisten Leah Goodman fant ut at Dorian Nakamoto ble født med navnet Satoshi Nakamoto. Veldig mye passet til karakteren, da Dorian er utdannet fysiker, og jobber som en system ingeniør og data ingeniør for flere finansielle instutisjoner. Når Nakamoto ble konfrontert av Goodman sa han i følge Goodman:

"Jeg er ikke involvert i det lengre og kan ikke diskutere det. Andre har tatt over prosjektet. De bestemmer over det nå. Jeg har ingen tilknytning til det lengre."

Etter dette ble Nakamoto etterfulgt av mange journalister, da alle ville intervjue han. Men han avbekreftet at han var Satoshi Nakamoto, senere da han mente han misforsto spørsmålet. Satoshi Nakamotos profil på P2P Fundation endte opp med å legge ut en melding som sa "Jeg er ikke Dorian Nakamoto". Mange mener at den brukeren ble hacket og at det faktisk ikke var Satoshi Nakamoto som skrev den meldingen.

 

Hal Finney

Hal Finney (4. mai 1956 - 28. august 2014) var en kryptografisk pioner før bitcoin var skapt. Han var den første personen (annet enn Nakamoto selv) som brukte bitcoins programvare, og var videre med å utvikle den. Han bodde også en stund noen kvartaler fra Dorian Nakamotos hjem. Juola & Associates gjorde en sammenligning på Finney og Nakamotos skrift. Det viste seg at Finney og Nakamoto skrev på en veldig like måte. Sammenlignet med mange andre kandidater, var Finneys skrift nærmest Nakamotos. Det ble teoretisert at Finney kan ha vært en ghostwriter på vegne av Nakamoto, eller at han bare brukte sin nabos identitet som en måte å skjule sin egen. Etter Finney ble intervjuet, ble det motbevist at han var Satoshi Nakamoto. Finneys co-blogger Robin Hanson tildelte en subjektiv mening om at "Hal var mer involvert enn han sa", som senere har blitt motbevist.

 

Craig Steven Wright

Craig steven Wright er en Australsk akademiker, som kom frem som Satoshi Nakamoto i sin blogg. Året før, var han hacket. Hackeren, som lastet ned alle dokumentene han kunne finne, mente at han og en tideligere kollega var Satoshi Nakamoto sammen. Mange Bitcoin entusiaster ble ikke overbevist, og senere bevis pekte mer mot at alt var en bløff.

Han skal i følge flere utviklere av Bitcoin og journalister fra BBC og The Economist, ha sendt meldinger med Nakamotos bitcoin lommebok. Men flere har senere sagt at dette ikke var noe særlig bevis, da han valgte å kun vise det til få personer, istedenfor å gjøre det offentlig. Vitalik Buterin argumenterte basert på signalteori at "Når du skal bevise noe, og bruker en skurrete metode, istedenfor en klar offentlig metode. Som å vise at du er Satoshi til noen få personer, som alle andre da er nødt til å stole på. Istedenfor å vise til hele samfunnet at du er Satoshi Nakamoto. Viser det at du ikke har muligheten til å dele det med offentligheten. Begge metodene er like lett å gjøre, og derfor beviser dette at Craig ikke kan være Satoshi Nakamoto."3

Det har etter hvert blitt allment godtatt at Wright er en bløff, da han sa han skulle komme med bevis offentlig på sin blogg. Men endte opp med å lage en liten artikkel med tittelen "Beklager" der han skrev: "Jeg trodde at jeg kunne legge årene med anonymitet bak meg. Men da hendelsene i denne uken ble utbredt, og jeg forberedte på å publisere beviset for tilgang til de tidligste nøklene, brøt jeg. Jeg har ikke motet. Jeg kan ikke."

Shifter podcast om kryptovaluta

Kryptovaluta ekspert

Torbjørn Bull Jenssen skrev masteroppgave om kryptovaluta i 2014. Han har siden jobbet hos Menon Economics som konsulent og kryptovaluta ekspert. Her får du en veldig bra diskusjon rundt kryptovaluta som er verdt å høre. 

Barack Obama om kryptovaluta

Sikkerhet eller anonymitet

Barack Obama uttalte seg om kryptovaluta på slutten av sin periode som president i USA. Her diskuterer han ulempene for staten når blokkjeder kan være ugjennomtrengelig for staten: "Spørsmålet vi må spør nå er: Om det teknisk sett er mulig, å lage ett ugjennomtrengelig system, der krypteringen er så sterk at vi ikke kommer igjennom i hele tatt. Hvordan skal vi da få tak i mennesker involvert i barne pornografi, skattesnytere, eller stoppe ett terroristisk plott rettet mot vårt land? For, om det er umulig å penetrere blokkjeden i hele tatt så er det som om alle går rundt med en sveitsisk bankkonto i lommen." 

barack-obama.jpeg

Dette var rettet mot kryptovaluta som Monero, der blokkjeden er kryptert og umulig å se av offentligheten. Dette er viktige spørsmål, som mange lurer på. Til slutt og sist kan anonymitet valuta føre til mindre frihet blant mennesker. Hva om staten er nødt til å lage en test som indikerer om du er pedofil eller ikke, som er obligatorisk for alle. I ett land hvor alle skal være trygge er en nødt til å ha en enhet som passer på hva folk gjør. Om vi fratar en metode å gjøre det på, må den enheten finne en annen måte å få oversikt. Kanskje alle blir nødt til å passe på sine egne bedre.

 

Hvem er Brian Armstrong

Brian Armstrong

Brian armstrong var utdannet på Rice university i Texas der han lærte både datavitenskap og økonomi. Han begynte som entreprenør tidelig i utdanningen, da han startet universitytutor. Her jobbet han frem til 2012, da han begynte som programvare utvikler hos AirBNB. Etter det ble han støttet av Y combinator til å starte Coinbase, hvor han nå jobber. 

Coinbase er nå den største forhandleren for Bitcoin, Bitcoin cash, Ethereum og Litecoin. Coinbase har nå over 10 millioner brukere, og over 400 milliarder kroner har blitt omsatt på plattformen. Dette betyr at Brian Armstrong er en av de største aktørene innen kryptovaluta, hvor han har mye makt. 

Armstrong har allerede begynt å tenke på filantropi, da han vil dele ut krytovaluta til forskjellige prosjekt i u-land. Dette er en veldig bra løsning fordi mellommenn blir unngått, som ofte også er korrupte i disse landene. Det ser ut som den beste metoden å hjelpe uland er med å gi hvert individ makt, da det er lite tillit til myndigheter og bedrifter.

Man kan også se på PAWA, som er ett prosjekt som vil lage ett bærbart solpanel som kan dele strøm med andre. Den er lagd slik at vanlige mennesker skal ha råd til å kjøpe, samtidig som de kan bruke den til å selge strøm til sine nære. Dette blir sett på som ett mye billigere alternativ enn å la ett stort firma bygge ut ett enormt strømnett over hele Afrika.

 

 

Hvem er Vitalik Buterin

vitalik-buterin-147a2578.jpg

Vitalik Buterin var født 31 januar 1994. Han bodde nært Moscow, Russland sammen med sin far Dmitry Buterin (Utdannet innen datavitenskap) og moren Natalia Ameline. Senere når Buterin var 6 år flyttet de til Canada for å ha bedre jobbmuligheter. På barneskolen fant lærerne ut at Buterin var veldig intelligent, og han ble flyttet til en skole for begavede barn. Her fant han sin interesse for mattematikk, programmering og økonomi.

DDNJxl6UIAAD9mp.jpg

Senere begynte han på den private videregående skolen Abelard School i Toronto. Han sa at det var "En av de mest produktive årene av mitt liv; nær kontakt mellom studentene og lærerne samtidig som det var mye dybde i det stoffet vi lærte, inspirerte meg til å fokusere på læring." Han har innrømmet senere at en tradisjonell skolegang ikke var veldig inspirerende. "Jeg la merke til at min holdning og mine resultat endret seg drastisk. Utdanning handler om mye mer enn å bare huske fakta og konsepter. Det som er viktigst er å lære seg å tenke og å lære og hvordan en lærer best."

Når han var 17 år gammel lærte Buterin om Bitcoin. I 2012 fikk han bronsemedalje i en internasjonal olympiade innenfor informatikk. Derfra reiste han til forskjellige utviklere som delte hans entusiasme for koding. Alt dette førte til at når han kom tilbake til Toronto publiserte han Ethereums Whitepaper.

Han begynte senere samme år på  University of Waterloo, men sluttet raskt etter han fikk ett stipend på 100,000 dollar fra the Thiel Fellowship. Etter hvert fikk prosjektet følgere og Buterin sammen med med-grunnleggeren Joseph Lubin begynte en folkeinnsamling. Her samlet de inn totalt 142.5 millioner kr, i bytte mot "Ether". Dette gidde prosjektet nok penger til å bygge en platform som ble lansert i 2015 og som utvikles på den dag i dag.

Tim Draper om Kryptovaluta

Den formidable Silicon Valley venturekapitalisten Tim Draper ble Bitcoin-entusiast før det var kult. Han sier at han begynte å tenke på digitale valutaer for 15 år siden da han hadde en fyr i Sør-Korea som hadde kjøpt et virtuelt sverd for sin sønn med vanlige kontanter. Som valutaer spredte seg i videospill, begynte Draper å lete etter måter å konvertere en spillvaluta til en annen.

tim-draper.jpeg

I det øyeblikket Draper hørte om Bitcoin, var han inne. Draper investerte 2.000.000 kr da prisen var på 47 kr. Han mistet alt i sammenbruddet av Mt. Gox i 2014, men Draper ble ikke avskrekket. I samme år, han er rapportert å ha betalt mindre enn 150 millioner kr for nesten 32.000 Bitcoin auksjonert av US Marshall Service. Dette var mynter som ble konfiskert fra Ross Ulbricht og hans online markedplass, Silk Road. Siden da har Draper sagt at han har gjort 40 mer kryptoinvesteringer.

"Jeg vet ikke hvorfor noen vil ønske å gå tilbake til fiat når krypto er distribuert, sikkert og globalt, mens fiat er underlagt de politiske krefter," sier Draper, 59, som bestrider Forbes estimat av hans kryptomesse. "Jeg tror at Bitcoin og Krypto vil kjøre mesteparten av verdens handel."

Tim Draper er en suksessfull investor, og har blandt annet vært med å investere i Skype, Hotmail, Tesla, Baidu, Theranos, Overture, Twitch.TV, YeePay, Indiegogo, Docusign, Parametric Technology og AngelList.