Tim Draper om Kryptovaluta

Den formidable Silicon Valley venturekapitalisten Tim Draper ble Bitcoin-entusiast før det var kult. Han sier at han begynte å tenke på digitale valutaer for 15 år siden da han hadde en fyr i Sør-Korea som hadde kjøpt et virtuelt sverd for sin sønn med vanlige kontanter. Som valutaer spredte seg i videospill, begynte Draper å lete etter måter å konvertere en spillvaluta til en annen.

tim-draper.jpeg

I det øyeblikket Draper hørte om Bitcoin, var han inne. Draper investerte 2.000.000 kr da prisen var på 47 kr. Han mistet alt i sammenbruddet av Mt. Gox i 2014, men Draper ble ikke avskrekket. I samme år, han er rapportert å ha betalt mindre enn 150 millioner kr for nesten 32.000 Bitcoin auksjonert av US Marshall Service. Dette var mynter som ble konfiskert fra Ross Ulbricht og hans online markedplass, Silk Road. Siden da har Draper sagt at han har gjort 40 mer kryptoinvesteringer.

"Jeg vet ikke hvorfor noen vil ønske å gå tilbake til fiat når krypto er distribuert, sikkert og globalt, mens fiat er underlagt de politiske krefter," sier Draper, 59, som bestrider Forbes estimat av hans kryptomesse. "Jeg tror at Bitcoin og Krypto vil kjøre mesteparten av verdens handel."

Tim Draper er en suksessfull investor, og har blandt annet vært med å investere i Skype, Hotmail, Tesla, Baidu, Theranos, Overture, Twitch.TV, YeePay, Indiegogo, Docusign, Parametric Technology og AngelList.