Hvem er Brian Armstrong

Brian Armstrong

Brian armstrong var utdannet på Rice university i Texas der han lærte både datavitenskap og økonomi. Han begynte som entreprenør tidelig i utdanningen, da han startet universitytutor. Her jobbet han frem til 2012, da han begynte som programvare utvikler hos AirBNB. Etter det ble han støttet av Y combinator til å starte Coinbase, hvor han nå jobber. 

Coinbase er nå den største forhandleren for Bitcoin, Bitcoin cash, Ethereum og Litecoin. Coinbase har nå over 10 millioner brukere, og over 400 milliarder kroner har blitt omsatt på plattformen. Dette betyr at Brian Armstrong er en av de største aktørene innen kryptovaluta, hvor han har mye makt. 

Armstrong har allerede begynt å tenke på filantropi, da han vil dele ut krytovaluta til forskjellige prosjekt i u-land. Dette er en veldig bra løsning fordi mellommenn blir unngått, som ofte også er korrupte i disse landene. Det ser ut som den beste metoden å hjelpe uland er med å gi hvert individ makt, da det er lite tillit til myndigheter og bedrifter.

Man kan også se på PAWA, som er ett prosjekt som vil lage ett bærbart solpanel som kan dele strøm med andre. Den er lagd slik at vanlige mennesker skal ha råd til å kjøpe, samtidig som de kan bruke den til å selge strøm til sine nære. Dette blir sett på som ett mye billigere alternativ enn å la ett stort firma bygge ut ett enormt strømnett over hele Afrika.