Hvordan kjøpe hvilken som helst kryptovaluta

Hvordan kjøpe hvilken som helst kryptovaluta

Å kjøpe kryptovaluta er ikke alltid like lett, da kun de mest populære kryptovalutaene blir akseptert av forhandlere. Populære kryptovaluta er ofte mer stabile, og har vært utviklet i en lengre periode. Forutsigbarheten gjør at forhandlere velger disse over små valuta. Mindre kjente kryptovaluta er mer ustabile, har høyere risiko men kan også ha høyere gevinst.

Hos forhandlere får du kjøpt kryptovaluta for vanlig valuta. Kryptobørser bytter en kryptovaluta til en annen. For å få tak i de fleste kryptovalutaene, må en først kjøpe en populær kryptovaluta hos en forhandler, for så å bytte den på en kryptobørs.

Bruker du disse linkene, støtter du denne nettsiden. Noen av linkene gir også rabatter til deg etter du har lagd en bruker eller oppfylt visse kriterier. Takk for støtten!

Coinbase

vi bruker coinbase for å få tak i en populær kryptovaluta. Her kan vi kjøpe Bitcoin, Bitcoin cash, Ethereum og Litecoin. I dette tilfellet velger jeg ethereum siden den har flest utviklere, dette vil gi minst risiko over en lengre periode.

Det første en må gjøre er å lage en bruker, du kan trykke her for å registrere deg. Fyll inn navn, epost og passord. Det er viktig at du har ett sikkert passord og bruker riktig email, da du vil bruke coinbase til kjøp av kryptovaluta og bankoverføringer. Etter du har trykt sign up, må du verifisere emailen din.

Grunnen til at de trenger ditt telefon nummer er for å sikre din bruker med to passord, ett du lager og ett du får på sms hver gang du logger på. Løsningen er lik BankID.

Når du kommer inn på din bruker, er det to ting du må gjøre. Først må du identifisere deg med førerkort eller passport. Dette er fordi regulasjoner i USA krever at forhandlere har en database, som viser hvem som kjøper og selger kryptovaluta. Å registrere din ID kan ta fra noen minutt til flere dager, det er avhengig av hvor stor pågang coinbase har der og da. Det er lurt å registrere seg i perioder med lite nyheter om kryptovaluta.

Å verifisere din identitet kan ta noen minutt til noen dager.

Å verifisere din identitet kan ta noen minutt til noen dager.

Når du har registrert din id, kan du registrere bankkort eller gjøre en bankoverføring. Vil du betale med visa, så tar overføringene veldig liten tid. Bruker du bankoverføring, kan det ta flere uker. Fordelen med bankoverføring, er at du kan overføre mye mer.

For å kjøpe ethereum trykker du på buy/sell, velger ethereum, velger betalingsmetode og skriver inn hvor mye du vil kjøpe. Deretter trykker du på buy ethereum og følger instruksene.

Slik ser menyen ut når du kjøper ethereum.

Slik ser menyen ut når du kjøper ethereum.

Overføre til lommebok

Etter å ha kjøpt ethereum, må vi overføre det til egen lommebok. Vi bruker exodus (Trykk her for å laste ned), da den også er veldig brukervennlig. Når du lager deg en bruker, må du skrive ned 12 ord, disse kan bli brukt til å gjennopprette lommeboken senere om du har mistet lommeboken på noen måte. Du får også en epost med en link på. Denne linken kan også bli brukt til gjennoppretting. Det anbefales å lagre linken og slette eposten, slik at ingen kan få tilgang til lommeboken din via din epost. Husk at du er den eneste som har ansvar for din kryptovaluta, om noen stjeler de, er det ingenting du kan gjøre.

Når du har opprettet en lommebok med Exodus, åpner du programmet. Herfra trykker du på wallet, Ethereum og recieve. Her får du oppgitt en adresse, som du må kopiere til coinbase. På coinbase trykker du på accounts, går ned til ethereum seksjonen og trykker send. Her kopierer du inn adressen du fikk fra exodus, og velger hvor mye du vil sende.

Slik ser exodus ut når du trykker wallet og ethereum.

Slik ser exodus ut når du trykker wallet og ethereum.

Når du har motatt kryptovalutaen på exodus, er nå kryptovalutaen under din egen adresse. Det går ikke an å sende kryptovaluta fra en forhandler til en kryptobørs, da kryptobørsen vil motta kryptovaluta fra lommeboken til forhandleren og derfor tro at det er forhandleren som sender valutaen. Derfor må du først overføre til egen lommebok, for så å sende til en børs.

Hvor blir kryptovalutaen solgt

I dette tilfellet er jeg ute etter å kjøpe REQ, for å finne hvor den kryptovalutaen blir solgt, går vi til CoinMarketCap. Her søker vi på REQ eller request network, og velger valutaen. Deretter trykker du på Markets, hvor du kan se alle børsene som selger REQ mynter. Binance er den største børsen som selger REQ, og derfor velger jeg å bruke den.

De ti største platformene REQ blir solgt på.

De ti største platformene REQ blir solgt på.

Det kan hende at din mynt ikke blir solgt på binance, da må du bruke en annen børs. Om du trenger veiledning til den børsen, kan du sende en email på bunnen av nettsiden.

Binance

Binance er nå den største kryptobørsen. Fordelen med dette er det er vanskelig for andre å manipulere priser, og en får ett realistisk bilde over kryptovaluta kurser. Transaksjonskostnadene er på 0.05%. Binance har også eget program til Windows (last ned) og Mac (last ned) , og egen app til Android og Iphone. Du kan trykker her for å registrere deg på binance. Binance bruker også samme måte å logge inn på some coinbase og BankID.

For å legge inn din kryptovaluta på binance, må du overføre fra din lommebok. Først må du finne frem adressen du skal sende til, som ligger på deposits seksjonen på binance. I eksempelet brukes windows klienten til dette. Etter du er logget på, trykker du deposits og velger ethereum.

Finn adressen du skal sende til under deposits på binance.

Finn adressen du skal sende til under deposits på binance.

På exodus trykker du wallet, ethereum, send og kopierer du over adressen fra binance. Etter du trykker send, kan det ta noen minutt til en time før de blir registrert på binance.

Kopier adressen inn i exodus og velg hvor mye du vil sende.

Kopier adressen inn i exodus og velg hvor mye du vil sende.

Når du har fått de på Binance, går du til "Exchange". Her trykker du på ETH, søker REQ og velger valutaen. Nede til høyre finner du en meny der du har noen valg. Om du velger limit, kjøper du for den prisen du velger. Velger du Market kjøper du for markedspris, og velger du stop limit, kjøper du til en bestemt pris og selger ved ett gitt tap/gevinst som du velger. Stop-limit blir brukt om du vil kjøpe noe til en viss pris, uten å trenge å bekymre seg om den synker mer i verdi. Synker den mer, vil den selge automatisk til den verdien du valgte i stop limit.

Finn din kryptovaluta

Finn din kryptovaluta

Velg hvordan du vil kjøpe

Velg hvordan du vil kjøpe

I dette tilfellet velger jeg å bruke limit. Jeg setter limit litt under markedsverdien i håp om at svingnnger vil føre til at jeg får REQ litt billigere enn det den er verdt nå.

Nå eier jeg REQ mynter. Om jeg vil flytte de til egen lommebok, kan jeg gjøre det via withdrawal seksjonen under deposits.

Del gjerne guiden dersom du syntes guiden var nyttig!